Siirry sisältöön

24.10.2023

KUUMA-seudun kansanedustajat järjestäytyivät

KUUMA-seudun kymmenen kunnan yhteistoiminta perustuu muun muassa edunvalvonnan yhteisiin tavoitteisiin. Seudulta valitut kansanedustajat ovat keskeisiä vaikuttajia alueen kuntien tulevaisuuden mahdollistajina ja siksi KUUMA-kunnat haluavat luoda heihin vakiintuneen keskusteluyhteyden.

Eduskunnassa 19.10.2023 järjestetyssä KUUMA-seudun kansanedustajien ja kuntajohtajien yhteisessä kokoontumisessa sovittiin säännöllisestä ja järjestäytyneestä yhteistyöstä alkaneelle vaalikaudelle. Seuraavien neljän vuoden aikana tehdään monia seudun kuntia koskevia päätöksiä ja haluamme yhdessä varmistaa, että kaikilla osapuolilla on niistä riittävä tieto joko lainsäätäjinä tai käytännön toteuttajina.

KUUMA-seudun kansanedustajat valitsivat järjestäytymiskokouksessaan keskuudestaan puheenjohtajaksi Eemeli Peltosen (sd) Järvenpäästä. Hän toimii myös kotikaupunkinsa kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Varapuheenjohtajaksi valittiin Pihla Keto-Huovinen (kok), joka toimii Mäntsälän kunnanvaltuuston puheenjohtajana. Molempien toimikausi kestää kuluvan vaalikauden loppuun eli kevääseen 2027.

− KUUMA-seudun kansanedustajilla ja kuntajohtajilla on vahva tahto yhteistyön tiivistämisestä alkaneella vaalikaudella 2023–2027. Seutumme ääni kuuluu sitä paremmin valtakunnallisessa päätöksenteossa, mitä tiiviimpää yhteistyötä teemme yli kunta- ja puoluerajojen. Nyt kääritään hihat ja käydään yhteistyöhön alueemme parhaaksi, kommentoi kokouksessa puheenjohtajaksi valittu Eemeli Peltonen valintansa jälkeen.

KUUMA-seudun yhteistyöjohtaja Tarmo Aarnio on puolestaan tyytyväinen siitä, että alueemme kansanedustajat ovat hyvin tietoisia kuntiimme kohdistuvista palvelujen järjestämis- ja rahoitushaasteista. Erityisesti kuntien rahoitus- ja valtionosuusuudistuksessa on huomioitava kasvukuntiemme kipukohdat.

Seuraava kansanedustajien ja kuntajohtajien tapaaminen pyritään järjestämään ennen joulua. Sitä ennen kunnissa päätetään mm. kuntien talousarvioista vuodelle 2024, jotka näyttäytyvät useassa KUUMA-kunnassakin vielä suhteellisen valoisilta. Haasteet tullevatkin konkreettisemmiksi vasta seuraavina vuosina.

Kansanedustajat Adlercreutz, Pihla Keto-Huovinen, Pekka Toveri, Ari Koponen ja Heikki Vestman pöydän ääressä
KUUMA-seudun kansanedustajista kokouksen avannut Anders Adlercreutz (vas.), KUUMA-seudun kansanedustajien varapuheenjohtaja Pihla Keto-Huovinen, Pekka Toveri, Ari Koponen, KUUMA-seudun kansanedustajien puheenjohtaja Eemeli Peltonen sekä Heikki Vestman. Kuvasta puuttuvat kansanedustajat Eerikki Viljanen ja Pinja Perholehto. Kuva: Tarmo Aarnio

KUUMA-seutu on alue, joka ympäröi pääkaupunkiseutua. KUUMA-seudun kuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.

Muut tiedotteet