karttakuva1 kuva2 kuva3

KIRKES-kirjastojen yhteistyö

 

KUUMA-alueen kirjastoyhteistyö on alkanut 1990-luvun alkupuolella, kun Järvenpään, Keravan ja Tuusulan kirjastot ryhtyivät valmistelemaan yhteisen kirjastojärjestelmän hankintaa. Yhteisjärjestelmä, Kirkes, käynnistettiin 1995. Vuoden 2005 alusta ovat nämä kolmen kunnan kirjastojen lisäksi myös Mäntsälän kunnankirjasto mukana Kirkes-yhteistyössä, jossa aineistotietokannat ja kokoelmat ovat koko alueen asukkaiden yhteisessä käytössä.

Järjestelmää ja toimintoja on kehitetty eteenpäin kirjastojen kesken hyvässä yhteisymmärryksessä. Toimintaa ja kehittämistä ohjaa kirjastotoimenjohtajien muodostama johtoryhmä.

Kirkes-yhteistyön edut näkyvät taloudellisuuden ohella asiakaspalvelussa. Yhteinen kirjastokortti, joustava aineiston varausjärjestelmä ja päivittäiset kuljetukset kirjastojen välillä ovat helpottaneet ja nopeuttaneet aineiston saatavuutta. Kirjastoille on luotu myös täysin yhtenäiset käyttösäännöt. Vuoden 2006 alusta voivat kirjastojemme asiakkaat palauttaa lainaamansa aineiston mihin alueen kirjastoon tahansa pientä kuljetusmaksua vastaan.

Jotta alueelle saataisiin mahdollisimman laaja ja kattava aineistovalikoima, pyritään tulevaisuudessa kehittämään kirjastojen erikoistumista eri tiedonaloille. Aineistolle luodaan myös yhtenäistä varastointijärjestelmää. Lasten asemaan kirjastonkäyttäjinä kiinnitetään erityistä huomiota.


print
Poutapilvi web design - P4