Metropolialueen kilpailukykyinen KUUMA-seutu

Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä,
Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti

KUUMA-kunnat vahvistavat alueensa vetovoimaa ja kilpailukykyä yhteisin kehittämistoimin sekä edunvalvonnan keinoin. KUUMA-kunnat ovat olennainen osa Helsingin seutua ja niiden yhteenlaskettu väestö on 313 900 asukasta.


AJANKOHTAISTA

2.3.2018 KUUMA-SEUTU JA MINISTERI ANNE BERNER TAPASIVAT : TIEMAKSUT MAHDOLLISTAVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ EI VALMISTELLA

KUUMA-seudun edustajat tapasivat johtokunnan puheenjohtaja Eerikki Viljasen ja kuntajohtajaryhmän puheenjohtaja Sami Miettisen johdolla liikenneministeri Bernerin tänään. Tapaamisen taustalla oli seudun huoli liikennekysymyksiin liittyvistä uhkakuvista sekä valtion sitoutumisesta liikenneinfran vaatimiin panostuksiin Helsingin seudulla. Ministeritapaaminen on jatkoa KUUMA-seudun rakentavalle ja yhteistyöhakuiselle työlle päämääränään koko Helsingin seudun kehittäminen unohtamatta seudun monimuotoisuutta.

Lue lisää

5.2.2018 JULKILAUSUMA - DEKLARATION

Uudenmaan vaalipiirin kansanedustajat ja kuntajohtajat kokoontuivat 2.2.2018 keskustelemaan ehdotetusta maakuntavaalien vaalipiirijaosta ja sen aiheuttamasta uhasta alueellisen demokratian kannalta. Tapaamisen tuloksena 17 kansanedustajaa ja 23 kuntajohtajaa antoivat yhteisen julkilausuman.

Lue lisää

21.2.2017 KUUMA-KUNTIEN ILMASTOTYÖ ETENEE - ILMASTOKATSAUS 2016

Keski-Uudenmaan strateginen ilmasto-ohjelma hyväksyttiin vuonna 2010. Se koskee kaikkia kymmentä KUUMA-kuntaa; Hyvinkäätä, Järvenpäätä, Keravaa, Kirkkonummea, Mäntsälää, Nurmijärveä, Pornaista, Sipoota, Tuusulaa ja Vihtiä. Vuosittain ilmestyvässä ilmastokatsauksessa seurataan ilmastoohjelman tavoitteiden toteutumista ja ilmastotyön etenemistä, ja tuodaan esille kuntien hyviä ilmastonsuojelu- ja energiatehokkuusesimerkkejä

Lue lisää


KUUMA TIEDOTUSVÄLINEISSÄ

5.1.2018 13.34
Eteläisen Kirkkonummen bussit ajavat jatkossa Matinkylän bussiterminaaliin ja kääntyvät sieltä takaisin Kirkkonummelle. Vain yölinjat ajavat suoraan Helsinkiin ja tulevat sieltä takaisin Kirkkonummelle. HSL muistuttaa, että ensimmäisinä aamuina kannattaa Matinkylän metroasemalla varata vaihtoihin vähän enemmän aikaa, jotta reitit tulevat tutuiksi.
5.1.2018 12.36
Helsingin seudun liikennealue kasvaa vuodenvaihteessa, kun Siuntio ja Tuusula liittyvät HSL:n jäseniksi. Uudet kunnat ovat samalla maksuvyöhykkeellä Kirkkonummen, Keravan ja Sipoon kanssa. HSL:n sanktiomenettely säilyy samana, kun liputta matkustavalta peritään myös tulevana vuonna kertalipun hinnan lisäksi 80 euron suuruinen tarkastusmaksu.

PÄIVÄN POLTTAVAT -BLOGI
Ei blogikirjoituksia.

 
KUUMA-asuminen Banneri Kuva2

Kuuma-seudun toimintakertomus 2016 Banneri


 
 kuumailmasto banneri
Poutapilvi web design - P4